top of page

Efterår

Opdag naturens skønhed i efterårsmånederne, og gør dit arbejde mere inspirerende! Vi har samlet nogle praktiske tips til, hvordan du kan optimere din produktivitet og samtidig nyde den forfriskende efterårsluft, når træerne skifter farve og bladene begynder at falde af.

Lad dine arbejdsopgaver emme af efterår

Efteråret bringer en kulisse af skiftende farver og milde temperaturer. Vejret bliver gradvist koldere, vinden kraftigere og regnen hyppigere. Alt sammen elementer som kan udnyttes til at tale om forandringer, og hvordan disse påvirker din arbejdsdag. Årstiden er et oplagt tidspunkt til at reflektere over, hvilke resultater indsatserne det første halvår har bragt med sig. Derudover er det en oplagt periode til at stoppe op og evaluere, inden nye aktiviteter for resten af året sættes i gang, og næste år planlægges. I efterårssæsonen kan du med fordel flytte følgende opgaver udenfor:

 1. Gående refleksionsmøder: Start eksempelvis med at gå to og to og derefter fire og fire. Drøft sammen, hvad der har fungeret godt, hvad I ikke skal gøre igen, og hvad I tager med jer videre ind i det næste halvår.
   

 2. Teamdage eller strategiseminarer: På denne årstid kan du med fordel inddrage elementer i teamdagen eller seminaret, hvor I er udenfor. I kan eksempelvis bruge uderummet til at gennemføre udvalgte teamopgaver – det skaber ofte ny energi og bedre kendskab til hinanden - eller afslutte dagen/seminaret over en kop kaffe eller med en snak om bålet.
   

 3. Udviklingssamtaler (MUS, PUS etc.): Udviklingssamtaler kan med fordel foregå udenfor - og gerne gående. Når I taler om noget afgørende, kan I med fordel finde elementer fra naturen, som symboliserer det pågældende emne. Det gør det lettere at huske og referere tilbage til, hvad I snakkede om efterfølgende.
   

Medbring eventuelt:

 1. Tæppe eller siddepude: Et let tæppe eller en siddepude kan skabe en behagelig siddeplads og beskytte dig mod kulde og fugt fra jorden.
   

 2. Vindtæt jakke: En vindtæt og vandafvisende jakke beskytter dig mod efterårets skiftende vejrforhold.
   

 3. Varm drik: Medbring en termokop med, så du kan varme dig på din yndlings varme drik som te, kaffe eller kakao.
   

 4. Solbriller: Selvom det ikke er sommer, kan efteråret stadig have skarpt sollys.
   

 5. Paraply eller regntøj: En paraply eller regntøj holder dig tør på efterårets våde dage.
   

 6. Powerbank: Medbring en powerbank, så du ikke løber tør for strøm, hvis du anvender din telefon.
   

 7. Vanter: Især senere på efteråret kan vejret blive køligere. Med et par vanter, kan du holde hænderne varme.

Efterår
bottom of page